Η εταιρεία μας

Παράδοση, γνώση και ανάπτυξη

Δύο οικογένειες με πλούσια ιστορία και παράδοση στη θάλασσα συναντιούνται το 2013. Ενώνουν τις δυνάμεις τους, την εμπειρία τους στην αλιεία, στην εμπορία και τις εισαγωγές αλιευμάτων, και με βάση τις κοινές αρχές τους για ποιότητα και συνέπεια, δημιουργούν μια εταιρεία με πολύ γερές βάσεις: την Cosmofish Α.Ε.

Χτίζοντας την παράδοση

Η οικογένεια Ρούσσημε παράδοση ήδη τριών γενεών στην αλιευτική δραστηριότητα, το 1984, χρονιά ορόσημο, ανοίγει νέο κεφάλαιο στις επιχειρήσεις της με τη ναυπήγηση του αλιευτικού Hapiness στη Φλόριντα των Η.Π,Α. από τον Ιωάννη Ρούσση. Δυο χρόνια αργότερα ενισχύει το δυναμικό της με την αγορά του αλιευτικού Hellenic Spirit. Τα δύο αυτά αλιευτικά δραστηριοποιήθηκαν για την επόμενη πενταετία στην αλιεία τόνου και ξιφία στον Κόλπο του Μεξικού και στη Βοστώνη των Η.Π.Α. Στη δεκαετία του 1990 διασχίζουν τον Ατλαντικό Ωκεανό και φθάνουν στην Ελλάδα.

Η εμπειρία και η τεχνογνωσία, αλλά και η χρήση σύγχρονων αλιευτικών μεθόδων που εισήγαγε η οικογένεια, έδωσαν νέα πνοή στην ελληνική αλιευτική δραστηριότητα. Το πλεονέκτημα αυτό συνδυάστηκε με το εμπορικό πνεύμα της νέας γενιάς, του Δημήτρη και τον Αντώνη Ρούσση οδηγώντας σε πολύτιμες εξαγωγές τόνου ερυθρού και ξιφία, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στη μακρινή Ιαπωνία.

Σε παράλληλη εποχή και με την πολύτιμη εμπειρία τριών γενιών στον τομέα της εμπορίας αλιευμάτων, η οικογένεια Βούλγαρη μπαίνει σε νέα τροχιά το 1981, πραγματοποιώντας τις πρώτες εισαγωγές νωπών ιχθύων από πολλές χώρες της Ευρώπης και της Αφρικής, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Μαρόκο, Σενεγάλη, Τυνησία και Νότια Αφρική. Η προσωπική σφραγίδα του Νικολάου Βούλγαρη σε όλες τις αγορές του εξωτερικού διασφάλιζε την άριστη ποιότητα των αλιευμάτων που έγιναν γρήγορα γνωστά και προτιμούνταν σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Η δυναμική νέα εποχή Cosmofish

Σήμερα, οι δύο οικογένειες, συνεχίζοντας την κοινή αλιευτική τους παράδοση, συνθέτουν την πολυδύναμη εταιρεία Cosmofish Α.Ε. που καλύπτει όλη τη γκάμα εξαγωγών και εισαγωγών σε κάθε είδος αλιευμάτων άριστης ποιότητας, από και προς την Ελλάδα, καθώς και την προσφορά σύγχρονων αλιευτικών ειδών, κερδίζοντας με τη συνέπεια και την αμεσότητά της την εμπιστοσύνη της διεθνούς αγοράς.